Ett nytt recept

Sittandes i mitt nya badkar med ett glas vin i handen och lite musik i bakgrunden är det lätt att låta tankarna vandra. Plötsligt dök det upp en idé i mitt huvud – jag skulle försöka skapa ett nytt recept för en vegetarisk gryta.

Jag började tänka på vilka olika grönsaker jag hade hemma och vilka smaker som skulle kunna passa ihop. Jag kom på att jag hade en butternutpumpa, lite morötter och en rödlök i kylen. Dessa skulle definitivt kunna bli en bra grund för grytan.

Sedan fick jag idéen att lägga till lite spenat och zucchini för att få lite mer färg och näring. För att få till en rik och krämig konsistens tänkte jag använda lite kokosmjölk och lite vegansk grädde.

För att ge grytan lite extra smak tänkte jag använda mig av lite curry, spiskummin och garam masala. Jag tänkte också lägga till lite färska korianderblad för att få lite friskhet.

När jag kom ut ur badkaret hade jag en grundidé till mitt recept. Jag satte mig vid köksbänken och skrev ner alla ingredienser jag hade tänkt använda. Sedan satt jag mig vid datorn och letade upp en grundrecept för en vegetarisk gryta som jag sedan kunde modifiera efter min egen smak.

Efter en timme i köket hade jag lyckats skapa en riktigt smakrik och härlig gryta som jag sedan njöt av tillsammans med min man.

Jag måste säga att det är riktigt skönt att bara slappa i badkaret och låta tankarna vandra. Ibland kan man få de bästa idéerna då. Det här var definitivt ett lyckat experiment och jag tror inte att jag är den enda som har fått inspiration till nya recept i just badkaret.

Så om du är sugen på att testa något nytt i köket, prova att sitta i badkaret en stund och låt tankarna vandra. Kanske får du en ny favoriträtt som du kan njuta av tillsammans med dina nära och kära.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *