I februari skänker vi pengar för kvinnors rätt att slippa undan våld

Som kock har jag alltid sett maten som ett sätt att skapa glädje och samhörighet. Men jag har också insett att maten kan vara ett verktyg för att hjälpa dem som behöver det mest. Därför har jag bestämt mig för att under februari månad skänka 10 procent av alla intäkter från min restaurang till en organisation som hjälper kvinnor som är utsatta för våld i hemmet att hitta skyddat boende.

Våld i hemmet är ett allvarligt problem som drabbar många kvinnor runt om i världen. Många av dessa kvinnor vågar inte lämna sina förtryckare av rädsla för ytterligare våld eller ekonomiska svårigheter. Det är här skyddade boenden kommer in i bilden.

Ett skyddat boende är ett säkert och hemligt boende för kvinnor och barn som är utsatta för våld i hemmet. Dessa boenden erbjuder skydd, mat, kläder och annan nödvändig hjälp för att hjälpa kvinnorna att komma på fötter igen. Personalen på boendet ger också stöd och rådgivning för att hjälpa kvinnorna att hantera trauman och hjälpa dem att hitta långsiktiga lösningar för att undkomma våldet.

Som kock tror jag att maten kan bidra till att skapa en mer rättvis värld. Genom att skänka pengar till organisationer som hjälper kvinnor som är utsatta för våld i hemmet, hoppas jag kunna göra min röst hörd och visa min solidaritet med dessa kvinnor. Jag hoppas också att detta kan inspirera andra att göra det de kan för att hjälpa till att förbättra livet för kvinnor som lever med våld i hemmet.

Så kom till min restaurang under februari och njut av en god måltid medan du samtidigt hjälper till att göra en skillnad i livet för kvinnor som behöver det mest. Tillsammans kan vi göra världen till en bättre plats för alla.

Sist men inte minst kommer vi också att ha en Swish-bössa för alla som vill skänka extra pengar till detta välgörande ändamål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *